BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

My Little Prince

30 September 2010

Happy Birthday Papa..

20 ~ Sept ~ 2010
Hari lahir Kelahiran Suami yg Tercinta,
dan Papa yg Tersayang..



Selamat hari lahir papa, semoga dipanjangkn umur, dimurahkan rezeki,
dan semoga kite dpt mengecapi kebahagiaan hingga ke akhir hayat.. 
Aminnn...

Mama & Adik sentiasa sygkan papa hingga ke Syurga..

Open House umah sendiri & tmpt keje..

18 hb - 9 - 2010, mama wat mkn2 kat umah sendiri..
saje2 jek, x de lah open house sgt..
dh lame x msk, dh kematu plak tgn ni.. kekeke..

Mula2 plan nk jemput kwn2 tmpt keje sekali..
tp bl pikir2, kat tmpt keje mama skrg ni, ramai 
kwn berbangsa cina.. x semo dpt dtg umah..
so, disebbkan 20hb 9, ialah birthday papa,
mama pun buatlh mkn2 kat tmpt keje mama 20hb tu..
(mewakilkan papa, dgn niat sekali sempena birthday papa)

Mama x de ambik gambo lgsg mase wat mkn2 kat umah sendiri..
terlalu lah bz gamaknye.. kekeke..

Jumpa kwn2 sek mama...

Erm mama nk cite psl open house 
kwn sek mama lagi satu plak.. cik liza..
Mama g berdua jek ngan adik..
Sampai sane mama jumpa kwn2 sek mama..
Erm msg2 dh ade beg tangan.. hehe..
Adik mcm biasa, sibuk ajak kwn2 berposing..
gile posing anak mama ni. haha..
layan ek pice adik kat sane.


kesian Qaseh ngan Amie, jadik mangsa adik..


Semo still sorg lg, sapelah yg akan tambah beg tangan ke 2 dulu ni.. hehe..

Awek adik dtg raye kat umah.. kekeke..

Sebelum mama ngan adik g beraya umah cik nurul,
ibu G sekeluarga dtg beraya kat umah..
Diaorg baru balik dr Kelantan..
dah lama mama x tgk anak dara mama si qayra tu..
erm mkn comel.. tp pemalu..
naufal nk ajak bergambar, tp qayra x mo..
kesian anak bujang mama.. hehe..




p/s : bilelah, kitaorg plak nk g beraya umah ibu G ni.. papa asyik sibuk jek..


Balik2 jalan, dh ade open house.

Hehe.. pas kitaorg balik dr Penang, mama dpt jemputan open house kat 
umah kwn baik mama, Puan Nurul.. kekeke..
dr mama kat Penang lg tau dia dh call mama suh dtg umah dia.
Tp papa x pat dtg, sebb papa dh balik jb..

Mama g ngan adik, mama zuly, faris, cik ct n baby haiqal..
Cik Nurul masak mee kari.. erm sedapp sgt..
mekacih yek cik nurul.. 




Pice kecik tu, adik amie.. anak kepada tuan umah yg buat open house ni..


p/s : mlm ni adik start kena muntah2, maybe sebb msh mabuk perjalanan gaknye..

28 September 2010

Dah nk balik..

Dah hari ke3 pun kami kat Penang..
Rase mcm x puas balik kg..
erm..
Tiket bas kul 9.30mlm.. 
siang tu dh start kemas2 brg.
packing brg2 yg beli kt sini..
byk tul makanan yg mama beli..
hehe.. x perasan plak, tau beli jek..
teringtkan org2 kat jb nun..


mase ni papa demam.. dr mlm semlm papa demam.
kesian papa.. mgkn kerana perubahan cuaca gaknye..
yelah cuaca kt penang teramatlah panasnye..


ptg tu, mak teh ngan pak teh dtg..
nk jumpa mak kali terakhir untuk raye kali ni..
hehe
mudah2an tahun depan jumpa lg yek..


ni pice adik dh kat dlm bas..
ngantuk sgt adik, pas tgk cite kartun kt dlm bas tu..
papa plak layan cite hantu.. ape ntah tajuknye, lupe mama..
oklah, sekian cite jln2 cr psl kami untuk kali ni..

Batu feringgi...

N3 mandi manda..
tp mama x mandi pun.. adik ngan papa jek..
mama ni memg x berapa minat mandi laut,
sebb mls nk bilas.. leceh arh..
layan jelah pice adik ngan papa bermandi manda..

oh anak mama.. dah besar rupanye..


sebelum mandi2, g berposing dulu..




Balik dr batu feringgi, perut teramatlah lapar sgt..
ape lg g mkn char keuy teow..
erm sedapppp.. tp mcm x cukup plak.. hehe..
x pe, nnt kami mai lg no.. 

2nd day..


Ni dh bersiap-siap nk jln2.. 
hari ni g Penang lalu jambatan plak..
Adik mengaruk ajak turun..
katanye, nk tgk sotong kat dlm laut tu..
hehe.. manelah skrg ni leh turun kat atas jmbatan tu lg..
bukan mcm dulu2..

Planning nk g naik Bukit Bendera..
jap g tutup plak..
diaorg ngah renovate tmpt tu..
 Dlm perjalanan nk ke Taman Bunga, kitaorg singgh
Rumah Kelahiran P. Ramlee..
tp disebbkn hari yg kami dtg tu hari senin,
hehe tutup dahhhh.. kekeke..
dptlah ambik gambo kat luar umah jek..



Pastu tu, kitaorg g tmn bunga plak..
Mase nk masuk tu, pak cik zuki belikan adik ais krim..
jap g sampai dlm,monyet2 pun serbu arh adik,
nkkkan ais krim kat tgn adik tu..
trpaksalah mama korbankan ais krim tu untuk monyet2 tu
demi keselamatan adik.. kui.. kui.. kuii..
adik menangis x dpt terima kenyataan, ais krim nye kena mkn dek monyet..
huhuhu.. sadis..


p/s : pasni n3 mandi manda plak..

Beraya umah Mak Teh & Pak Teh..

Lps dah merasa naik feri, tibalah ke destinasi yg di tuju,
iaitu umah mak teh ngan pak teh.. 
tok mak memg dh x sabar nk jumpa abg dia ni..
dh lame benor x jumpa gamaknye.. hehe..

Mula2 di jamu mkn roti benggali ngan kuah kari..
erm sedappp..
relax2 jap.. maybe sebb lame sgt, adik pun dh naik bosan..
mama ngan papa pujuk adik jap g main kat tmn mainan kat area tu jek..



Pastu sambung g mkn semula kat umah mak teh..
kali ni kami mkn spagetti plak..
Semon yg masak.. erm boleh tahan..


Pas dh kenyang, dan tok mak pun dh sampai x larat nk bebual,
kitaorg pun berangkat arh pulang..
Adik pun dh mengaruk sgt.. hehe..

Perjalanan seterusnye, kitaorg g lepak kt padang kota lama..
g mkn Pasembor, kerang bakar, sotong ngan kangkung..
erm leh tahan kenyang.. dh mcm nk meletup perut.. ish3x..


Dah jalan2, balik ape lg.. Bobom arh.. Lepakkkkk.. tp syok..

21 September 2010

Nak naik feri ke Pulau Pinang..

Huhu. First day kat sane, nk p jalan ke pulau..
nk g beraya umah mak teh ngan pak teh.. 
Perjalanan pertama adik ngan papa ke negeri ini, mama pilih untuk 
pergi ke pulau naik feri..  x sabar nk bwk adik naik feri ni..
mesti jakun gaban.. kekeke..

Layan pice adik sebelum berjalan and mase kat atas feri ek..










p/s : mama seronok sgt bile tgk adik happy...

Rindu terubat..

Salam semo.. mama nk cite psl xtvt hari pertama kat penang..
Keadaan cuaca kat penang ni teramatlah panasnye..
Tok mak dh melepaskn rindunye berjumpa dgn kakak dia yg tersyg..
kesian tok mak.. dh bape tahun x blk kg dia..
jumpa adik beradik pun ntah bape tahun sekali..

Adik, erm mcm biasa arh.. nk sesuaikn diri kat umah org lain, memg mkn ms sikit..
Anyway, adik ok bl dpt main ngan kucing kat sane..
terubat rindu adik pd KIKI kat JB.. erm kesian..
Tp adik sedih bl kucing2 kat sane x mo main ngan adik..
mama pun terpksalah tangkap kucing tu, sebb adik nk sgt bergambar dgnnye..
tgklah pice kucing tu bergambar secara terpaksa bersama adik.. huhu.. sadis..





P/s : adik memg syg sgt ngan kucing.. nilah kwn dia..

18 September 2010

On the way ke penang..

Teramatlah penatnye badan ni..
mcm nak putus pinggang naik keretapi.. huhu..
ape nk buat, ni jek tiket yg ada..
nilah akibatnye jika plan last2 minute..
Anyway, mama x berapa kisah..
yg pntg anak mama happy sgt..


Mule2 tu adik rase boring gak..
tp bl dia dh jumpa kwn, start arh, timing dia naik..
nasib ade 2 org anak cina tu sudi berkwn ngan adik..
main2 ngan adik.. siap bg adik biskut lg.. hehe..
tp x lama adik dpt main ngan diaorg,
sampai Ipoh, diaorg dh turun.. erm..
kesian anak mama...



Ni gambar mase kat kantin.. Perut dh lapar sgt..
Tggu stock makanan baru untuk mkn ptg..



Ni plak pice adik yg dlm kebosanan yg amat sgt..
dh x de kwn nk main..
erm ape lg, main game arh anak mama ni..
layannnnnnn..

Sampai Butterworth kul 10 mlm.. uh.. lepakkkk..

Station Keretapi Kluang

Selepas selesai sesi bermaaf2an, kami berangkat ke Kluang..
Tiket pkl 10.30pg, mcm biasa mesti ade kat sane 1/2 jam sebelum keretapi sampai..
Semo ikut antar, family ayahlong, family umi, family mama zuly, and family ayah cik..
hehe.. meriah betul station keretapi hari tu..




My Family... Ramai betul.. tp belum cukup lg ni, ade lg yg x ikut..


beraya kat air hitam kejap jek..

Salam semo.. 
2nd day hari raya, kami beraya kat air hitam jap..
Sebelum berangkat naik keretapi ke penang, kami beraya dulu ngan family kat sini..
Kena cepat sebb tiket keretapi kul 10.30pg..
pas mkn, salam mintk ampun pimtak maap, kami pun berangkat ke station keretapi kluang..
x sabar mama nak tgk reaksi adik naik keretapi ni.. hehe..

ni pice mase beraya ngan family mama..layannnnnnnnnn..










15 September 2010

Raya Pertama kat jb..

Salam semo..
Tahun ni turn beraya kat jb, kg papa..
Mlm raya baru bertolak ke sana sebb mama last keje kul 5.30ptg..
Persiapan semo beres KECUALI ( sandle adik untuk pg raya, and tudung mama )..
Mlm tu kul 1pg kami still lg merayau ke bazar karat kat bandar jb..

Nasib baik pg ni senang nak kejut adik bgn..
Pas bersiap, adik ikut papa ngan abg aiman g sembhyg raya kat surau..
Tgahari hujan kat sini.. 
Ptg kami pergi menziarahi kubur arwah FIL and Atuk..
Alhamdulillah, adik dh besar tahun ni..
dh boleh tlg bersihkan kubur, cabut2 rumput, dan mengaminkan bacaan doa dr paklong..
erm mcm tu arh anak mama..

ok, layan pice pagi raya untuk tahun ni yek..


Nuafal with abg aiman..


manja mama Muhammad Naufal Rafiq


nangis wajib bile dh jumpa reramai.. hehe..


Keluarga adik.. 


ptg tukar baju sudah, sebb adik dh rimas berbaju melayu.. hehe..



p/s : ish camne leh lupe nk suh adik bergambar ngan k.ayu ni.. 

Xtvt mlm raya..

Alhamdulillah, kami sekeluarga dpt bersama lg untuk lebaran kali ini..
Tahun ni turn beraya kat jb..
Disebbkan hari terakhir puasa mama masih lg bekerja,
jadik kami pulang ke jb pd mlm raya..
Sebelum balik jb, mcm biasa xtvt anak2 sedara kat sini,
bakar mercun... 
peruntukan yg wajib dr papa mcm tahun2 sebelum ni... kekeke..
layan foto gedix manja mama and sepupu2nye di mlm raya..







Kejadian tangis menangis memg wajib berlaku, disebbkn oleh takut bunyi
mercun.. hehehe.. termasuklah manja mama naufal rafiq..

Selamat Hari Raya Aidilfitri..


Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin
 buat keluarga tercinta, sahabat handai dan semua kenalan..




Ikhlas dr kami sekeluarga,
Nas - Noor - Naufal

03 September 2010

Teringat video hari bahagia bersama suami tercinta..

Love U Papa...