BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

My Little Prince

29 August 2010

Xtvt bulan posa..

Dah lame betul x update.. penat betul berposa gaknye.. huhu.
rini mama siap mengecat umah.. papa x dpt blk hujung mggu ni..
tp untuk cuti 31 ogos papa akan balik..
Semalam mama g kluang, beli tiket keretapi..
raye ke 2 mama, papa, adik n tok mak akan berangkat ke penang..
huhu.. untuk pertama kalinye dlm sejarah hidup mama dpt beraya kat penang..
selalunye hanya beraya kat melaka jek, kg tok ayah..
lgpun adik dh besar, dh seronok untuk di bawa jln2..

baju raye adik semo dah beres..
7 psg semonye untuk tahun ni..
tggl cr baju melayu papa ngan adik jek..
planning nk blk jb 4hb ni.. itupun kalau x de ape2 hal..
dh mlm ni baru rase sakit2 badan mama ni, 
mase buat keje x hingat ape.. adusss..
klah, nk tido awal mlm ni.. tadaaaa...

11 August 2010

Suasana baru, kwn baru..

2hb ogos 2010, mama memulakn tugas di syarikat baru..
Dapat kwn2 baru, dn terpaksa membiasakn diri ngan suasana baru..
alhamdulillah, rezeki anak.. 
mama dpt keje pun x jauh dr umah.. 
lunch hour boleh mama blk tgk adik jap..

Bermula dr date ni, adik dijaga oleh mama zuly..
tok mak x dpt jg adik sebb tok ayah x sihat..
perlukan rehat yg byk..
mama x nk adik mengganggu tok ayah..

 Alhamdulillah jugak, kat tmpt baru ni, kwn2 semo ok..
walaupun semonye berbangsa lain..
Harap2 mama dpt cepat menyesuaikn diri ngan segala keadaan..
Amin...

Kegedikan adik di kwsn hospital.. hehe..

Ni pice adik mase adik ikut mama g melawat tok ayah kat sepital... 
Skrg ni kanak2 bwh 12 thn x dibenarkn masuk ke dlm kwsn wad..
jadiknye, adik terpaksalh lepak2 kt luar jek.
X selalu mama bwk adik ke sepital..
time adik dh bosan sgt kt umah jek baru mama bwk adik..
kesian adik, smggu tok ayah kat sepital, jrg mama dpt bersama ngan adik..
rindu sgt3 kat anak mama..
tp bile dh jumpa, jadik kwn gaduh plak.. ish3..

N3 simple..

Salam Ramadhan untuk semo umat2 Islam..
Dah lame sgt2 mama x update blog ni..
kalau org lain ckp dh bersawang, kalau mama x tau lah dh jdk ape..
Adik ade kt sebelah mama ni, tgh main game Plants VS Zombie, guna laptop papa..
Suka hatilh adik nk wat ape pun, asal x merengek sudah..
Mama nk start cite dr date 24 July 2010, iaitu jatuhnye hari lahir Abg Afiq yg ke 21 thn..
Tp disebbkn pd tarikh tu ayahku telah jatuh sakit, dn terpaksa di bawa ke sepital, terpaksalah
ditunda acara potong keknye iaitu pd tarikh esoknye 25 July 2010.. 
Mcm biasa arh, kalau dh name potong kek, x sah kalau bukan Muhammad Naufal Rafiq
yg menjadik pemotong ke 2 dlm setiap acara..



Bermula dr tarikh 24 July hingga ke 31 July 2010, ayah telah di masukkn ke wad 8 Hospital Batu Pahat
kerana sakit yg same.. 
Kami adik beradik bergilir2 jg ayah sepnjg ayah berada di wad.. 
5 hari ayah terpaksa berpuasa untuk memulihkn dalaman perut ayah..


Sejak ayah balik dr hospital untuk kali yg ke 3 ni, 
mkn minum ayah memg terpaksa di control..
serik kami dgn ape yg dh berlaku sebelum ni..\
harap2 ayah pulih dn kembali sihat seperti biasa.. amin..

03 August 2010

dah lame menyepi..

Salam semo..
 Dah lama sgt mama menyepi.. byk perkara yg berlaku spnjg 2-3 mggu ni..
sedih ade, gembira ada, teruja ada.. mcm2 ade.. hahaha..
oklah, pasni mama nk update satu persatu jadual mama sepnjg mama menyepikn diri ni..
x kiralah cite tu dah basi ke, mama kena update jugk.. sebb blog ni untuk adik.
nnt dah besar adik nk bace.. nk tau ape yg terjadi..
ok, jumpa di n3 selepas ni.. dadaaaaaaa.....