BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

My Little Prince

29 June 2010

Toy Story 3..

Salam semo..
kali ni nk cite psl rekod pertama yg telah adik lakukan mggu ini..
nak tau ape????????
adik g tgk wayanggggggg... hahhaha..
nekad jek ni mama bwk adik masuk pggung tanpa papa..
mama cume bwk abg fikri n abg faris jek..
kitaorg g tgk cite, TOY STORY 3..

 
Sebenarnye dah lame nk bwk adik g tgk cite ni..
disebbkn adik asyik demam jek, x ok2 lg maka mama pun simpan jelah hasrat ni.
mula2 bwk masuk pggung ni mcm cuak jugk, takut adik x mo masuk sebb gelap.
rupenye jagkaan mama meleset..
adik yg teruja sgt nk masuk pggung tu.. hehe..

mase kat dlm paggung, happy sgt adik..
suara dia jek yg ketawa bukn main kuat..
alhamdulillah, happy sgt mama tgk anak mama mcm tu..
dah semggu adik demam duk jek kat umah..
bl adik dah kembali mcm biasa, mama bersyukur sgt2..





 



 

p/s : esoknye pas kami g tgk wayang, abg fikri dimasukkan ke wad kerana demam denggi..
semoga abg fikri cepat sembuh k..

 

Taekwondo






Salam semo..
erm lame betul mama x update blog ni..
mcm2 yg berlaku.. adik demam berulang2..
last sekali semlm baru dpt punca, rupanye nk kena demam campak..
byk bintik2 keluar dr badan adik..

kat tmn plak tgh musim demam denggi..
abg fikri baru dimasukkn ke wad pd hari ahad kerana positif demam denggi..
blkg umah pun dah berderet yg kena denggi..
msg2 kat hospital skrg..
adusss.. risau betul mama..
harap2 semonye brakhir dengan cepat..

n3 kali ni nk cite psl adik g tgk abg faris n abg fikri lwn taekwondo..
perlawanan ni pd 19 Jun yg lepas..
terlalu sibuk sampai x sempat nk update pun..
disebbkn memg dah ambik gambar2 kat sane,
mama pun update jelah dlm blog adik ni..
supaya dah besar nnt adik dpt gak bc xtvt2 dia sepnjg umur 3 thn ni..






keputusan : abg fikri n faris 2-2 dpt gangsa..
kire oklah tu, lwn byk negeri..
TAHNIAH..........

p/s : naufal akan jadik ahli taekwondo untuk musim depan..
dah tanye master untuk masukkn naufal skrg, tp x leh arh.. lum cukup umur..
kesian anak mama...

20 June 2010

Happy Father's Day..

Happy Father's Day 
buat semo kaum2 Adam yg bergelar ayah, papa, abah, daddy and ape jelah..
Yang diutamankn ucapan ni ditujukan buat ayah tersayang Yusof Bin Bachik.. 
Kami anak2 ayah, terlalu sygkn ayah..
Terima kasih kerana membesarkn kami semo, tanpa ade kekurangan..
Dan x lupe juga buat suami tercinta, Nasrudin Bin Ismail...
Mama ngan adik syg papa..
Terima kasih di atas kasih syg diberikan selama kite bersama..



18 June 2010

Gunting rambut atau sunat??

erm salam semo.. 
kali ni nk cite psl naufal yg x suke gunting rambut..
erm mcm kelakar bunyinye..
umur bukan kecik lg.. nk gunting rambut mcm nk kena sunat gamaknye..
susah yg amat sgt.. puas mama pujuk adik.. 
mcm2 cerita kena reka..
ish..ish..ish.. anak sapelah ni..
korg tgk jelah rupe naufal mase tu..


tgk jelh rambutnye.. rimas mama tgk.. mase ni baru sampai kat saloon tu.. 
muke memg berlagak betul, sebb dia bujet mama yg nk gunting rambut..
kekekekeke.. kena kelentong....






esoknye naufal g checkup kat klinik kesihatan.. 
alhamdulillah semo ok.. byk perkembangan..
tp adik wathal lg.. x mo timbang plak..
ish byknye yg adik x suke....   : (

17 June 2010

Selamat Datang ke Tanjung Balau...

erm sambungan n3 yg lepas... Lepas kitaorg blk  dr melawat baby haikal,
kitaorg pergi ke pantai Tanjung Balau..
Wahhh bestnye pantai kat sini.. airnye bersih sgt.. bukan mama x pernah pergi sblm ni,
tp kali ni memg bersih betul dr sebelum2nye.. mama nk cr kulit siput pun x jumpa lgsg..
memg best.. adik happy sgt, sampai x mo naik ke atas..
layan pice kami semo sepnjng bermandi manda di sana k...






dulu adik takut nk mandi jauh2, sebb adik takut ombak..
tp skrg adik dah ok.. bestnye tgk adik happy..


model atas pasir.. hahaha..








dah nk blk.. mkn ais krim ngan abg faris.. msg2 dah lapo sgt ni.. 
mase berendam x sedar, bl dah naik atas, baru rase kebulur.. hehe..

p/s : dah ade ura2 papa nk bwk g bercuti ke Pulau Sibu bulan depan..
harap2 jadiklah, dan x de ape2 halangan untuk kami ke sana.. hehe..

16 June 2010

G melawat baby haikal..

Hari isnin lepas, mama, adik, tok mak, mama zuly n family, kak iqah and ayah chik g ke kota tgk baby haikal..
sesuatu yg memeranjatkn kitaorg apabila baby haikal dah semangat, badan berketak2..
hahahhaha.. padahal belum habis pantang lg.. 
erm memg ikut keturunan kami betul.. 
cicit moyang kat melaka..
alhamdulillah, baby haikal sihat.. x byk meragam..
layan pice kami kat sane yek..


ni mase perjalanan nk ke kota.. adik ngan abg faris...


mase kitaorg sampai tu kat sane x de karen.. tu yg baby haikal x berbaju..
hahhaha. comel...




nilah penantian akak ipar n abgku selama 6 tahun lebih..



cucu tok mak...

p/s : pasni n3 kat tanjung balau.. jom mandi manda.. : )

14 June 2010

Jln2 cari makan..

Salam semo.. 
xtvt hujung mggu yg lepas..
x de buat ape2 pun.. byk tido jek kat umah..
almaklumlah, musim hujan..
ptg papa bwk kuar cr mkn..
lastly jumpa arh kedai mkn ni..
tp sememgnye mama lupe ape nama kedai tu..
hehehe..
lupe nk snap gambar name kedai..
sebb perut dah terlalu lapo yg amat..
layan picture kami dan makanan kami di situ ek..






makanan kami :
mama mkn chickencop
papa mkn nasi ayam penyet
adik mkn kentang goreng..
sedapppp leh tahan arh makanan kat sini..




p/s : ok next n3, jalan2 ke kota tinggi..

07 June 2010

Akhirnye, tiba kejayaan..

Salam semo..
Erm akhirnye tiba juga kejayaan yg mama nanti2kn selama ini..
biarlh ape org nk kate..
biarlah ape org nk cite..
yg pntg mama gembira skrg ni..
sebbnye, manja mama dah berjaya tidak memakai pampers lg..
hahhahahahha ( gelak dgn bangganye )..

Memg lambat kejayaan ini, x mcm anak2 org lain..
mama tau.. ramai budak yg umur 2 tahun ++ dah leh ckp nak kencing n memerut..
tp mgkn manja mama ni terlalu mengada2 yg amat..

Semiggu jek suffer sikit nk melatih adik, pastu dah ok..
Tahniah syg, teruskn kejayaan ini.. 
pasni mama bg "adik" yek.. hahahhaa..
dgn kejayaan ini, mama hadiahkn................


Spender memen.. hahaha.. 
adik sungguh teruja dan berminat nk pakai sebb ade gambo binatang tu..
layannnnnnnzzzzzzzzzzz...........

03 June 2010

Wet World...

Semlm mama, papa & adik g bermandi manda kat Wet World Waterpark....
Sambut ulg thn perkhwinan dgn happy dan cerianye..
Adik yg happy bangat kot.. hehe..
Mama ngan papa x de lah sambut annvrsry mcm org lain..
dgn candlelight dinner berbagai..
Almaklumlah, papa naufal ni terlalu arh romantik yg amat..
Dan lgpun mama rase ngan cr gini jek yg sesuai untuk sambut bersama2 ngan adik..
nk tgglkn adik kat umah tok mak, terlalu arh x sampai hatinye..
Sebb tu mama pilih tmpt mcm ni jek.. Sesuai untuk seisi keluarga..
Yg pntg HAPPY.. ; )





Mood ceria, br nk g arh ni...


Wet World, kami sampai..........


























Dan nak balikkk...


Ni pice mase dah nak blk..
adik terlampau penat, sampai terlentok2 kt dlm kete..
hahahaha.. Kesian..

Baliknye, papa bwk adik g main kat Tasik Y..
Ingt nak suh adik rasmikn kasut ngan bola baru adik..
Hampehh, mengaruk sesaja..
Pice x snap pun, adik dah lepak sgt, mengaruk jek..
nak main tetap nk main, tp merengek lebih..
Ade jek yg x kena..
Saje jek mama & papa dera adik..
Bg adik main sepuas2nye..
Sampai x larat lgsg..
Blk dr Tasik Y, g mkn kat Sri Kenangan Seafood..
pun x snap lgsg pice.. Adik dah mengaruk sgt..
Penatttttttt..