BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

My Little Prince

26 April 2010

Mood ku pd hari ini...




Walaupun hakikatnye mood mama rini x berapa ceria, tp mama tetap nak ceriakan wajah mama seperti kucing di sebelah ini apabila boss mama telah bersetuju untuk memberikan cuti yg sedikit panjang kepada mama untuk mggu ni.. hehe..

Minggu ini adalah mggu yg terlalu bosan untuk mama sebb mama sendiri x pasti.. mgkn keadaan sekeliling di tmpt kerja @ ape2 jek lah.. hahahha.. Yg pasti mama nak cuti, nak relax2 ngan manja mama..

Syabas mama, selamat bercuti..

21 April 2010

Anakku..

Anakku...
Bila mama boleh memilih,
Apakah mama berbadan langsing atau berbadan besar karena mengandungmu, 
maka mama akan memilih mengandungmu?

    Karena dalam mengandungmu 
Mama merasakan keajaiban dan kebesaran Allah 
Sembilan bulan nak...Engkau hidup di dlm perut mama

                                                          Engkau ikut kemanapun mama pergi 
Engkau ikut merasakan ketika jantung mama berdetak karena kebahagiaan

                           Engkau menendang rahim mama ketika engkau merasa tidak nyaman, 
karena mama kecewa dan berurai air mata

Anakku...

                                       Bila mama boleh memilih apakah mama harus dicaesar, 
atau mama harus berjuang melahirkanmu. 
Maka mama memilih berjuang melahirkanmu

                               Karena menunggu dari jam ke jam, minit ke minit kelahiranmu, 
adalah seperti menunggu giliran memasuki salah satu pintu syurga

                                                        Kerana kedahsyatan perjuanganmu 
untuk mencari jalan ke luar ke dunia sangat mama rasakan 
Dan saat itulah kebesaran Allah menyelimuti kita berdua

                                    Malaikat tersenyum diantara peluh dan rasa sakit, 
yang tak pernah sanggup mama ceritakan kepada siapapun

                                                               Dan ketika engkau hadir,
tangismu memecah dunia Saat itulah...saat paling membahagiakan
Segala sakit & derita hilang ketika melihat dirimu yang merah, 
Mendengarkan papamu mengumandangkan azan, 
Kalimat syahadah kebesaran Allah dan penetapan hati 
tentang junjungan kita Rasulullah ditelinga mungilmu

Anakku...

                                         Bila mama boleh memilih apakah mama berdada indah,
atau harus bangun tengah malam untuk menyusuimu, 
maka mama memilih menyusuimu

                                                             Karena dengan menyusuimu 
mama telah membekali hidupmu dengan tetesan-tetesan
dan tegukan tegukan yang sangat berharga

                                     Merasakan kehangatan bibir dan badanmu didada mama

dalam hati mama terasa sesuatu yang luar biasa 
yang orang lain tidak dapat rasakan

Anakku...

Bila mama boleh memilih duduk lama-lama di atas kerusi
atau duduk di lantai menemanimu mencantumkan puzzle 
Maka mama memilih bermain puzzle bersamamu
 

Tetapi anakku...

Hidup memang pilihan...
Jika dengan pilihan mama, 
engkau merasa sepi dan merana 
Maka maafkanlah nak...Maafkan mama...Maafkan mama...

Percayalah nak, 
mama sedang menyempurnakan puzzle kehidupan kita, 
agar tidak ada satu kepingpun bahagian puzzle kehidupan kita yang hilang

Percayalah nak...
Sepi dan meranamu adalah sebahagian duka mama

Percayalah nak...
Engkau selalu menjadi belahan nyawa mama...


p/s : nukilan khas buat manjaku Naufal..

20 April 2010

Nyawaku..........


Pagi ni ku bgn, 
Ku lihat wajah comel ini,
Sedng lena dibuai mimpi,
Ku cium, ku belai, (arggghh kalau boleh 
mama nak bwk adik bersama ke tmpt keje..)

Teringat ape yg ku katakn semlm,
Teringat ape yg berlaku semlm,
Teringat segala yg kulalui semlm,
Moga2 hari ini lebih bermakna dr semlm....

Kenapa ujian begini yg ku terima,
Mgkn aku kuat, 
Mgkn aku takut,
Mgkn aku akan cube juga berdepan dgn sbrg kemugkinan...

Aku cintakan Naufal,
Aku sygkan Naufal,
Aku perlukan Naufal,
Aku bernyawakn Naufal....

p/s : kenapalah semakin menjadik2 rindu mama pd adik  : (
cepatlah ptg...

19 April 2010

Muhammad Naufal Rafiq


Muhammad Naufal Rafiq
Makin besar kau
Makin kuat kau
Makin comel kau
Makin bijak kau

Mama berdiri keranamu
Mama berlari keranamu
Mama tersengeh lebar keranamu
Mama ketawa berdekah-dekah keranamu

Kerana Naufal
Buat air mata mama kering kontang
Kerana Naufal
Buat mama bersedia hadapi masa depan

p/s : beri kekuatan pada mama ye sayang..........

Contest Baby Comot Mamam...

Salam semo.. 
Mama nak join contest, kali ni anjuran letshopalistic.. 
Contest kali ni bertajuk Contest Baby Comot Mamam...
Untuk keterangan lanjut mengenai contest ni leh lah click kat SINI..


Pice adik untuk contest ni....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Nama Manja Mama : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin
Tarikh Lahir Manja Mama : 12 March 2007
Nama Mama : Siti Noor Taqwa Binti Yusof
Nama Papa : Nasrudin Bin Ismail

Pice ni mase adik ngah mkn aiskrim cornetto.. erm adik memg minat mkn aiskrim camni, dan alhamdulillah adik x mudah dpt selsema ngan batuk.. Mama layan jek ape yg adik minat, yg pntg happy.... ; D

p/s : jom kwn2 kite memeriahkn lg contest ni...

18 April 2010

Cubaan pertama..

 Salam semo.. erm mggu ni mama x de xtvt pun ngan adik.. just duk umah n kemas n alih2 kan ape yg patut.. (sebb mata dah bosan ngan keadaan yg same jek).. Hari mggu, mama buat satu cubaan yg drastik untuk anak mama iaitu cubaan " no pampers"... hahhahahaa...

Setelah beberapa kali tanye soalan yg same kat adik, ( "adik nak encing x??" ) dan jwpn yg same dr adik 
(" x mo") sehggalh mama naik bohsan bertanya, dan adik naik bohsan menjawab, erm mama tewas jugak di ptg hari.. hahhahaa...

Kali pertama adik bgtau mama.. kali ke 2 dah x sempat, tp oklh kena kat seluar jek, kali ke 3 BANJIR sudah.. hehehe.. Relax mama.. Sabar...

Erm mggu depan mama akan cube usaha lg.. Latihan akan tetap diteruskn.. chaiyook mama.. ( sedpkan hati sendiri).. huhu..

Senyuman tanpa rasa bersalah...


p/s : Tlg kwn2 bg tips camne nak buat latihan yg terbaik..

14 April 2010

Jumpa ni dlm facebook kwn2 lame....

Semlm mama bukak facebook member2 sek mama dolu-dolu.. Bukak punye bukak mama pun terjumpalh gambar ni.. Gambo mama ms zaman sek ren dulu.. Ohhh sungguh klasik... hehe.. 

Gambar pengawas masa di Sek Keb Air Hitam..

Gambo kelas ms Darjah 6

p/s: x sabar nak tggu naufal besar, mama nak tunjuk kat naufal...
rindunye zaman ni...

08 April 2010

Contest " Tidur Paling Comel "

Salam Jumaat semo... 
Mama nak join contest lg.. ntah ape kemaruk sekrg ni pun x tau.. hehehe.. 
Erm lantak arh, ADE HAKU KESAH.. hahaha..
Kali ni mama nak join contest anjuran infantiahouse..
 Untuk keterangan lanjut, leh lah click kat SINI.. 
Dan syarat2 utama ialah gambar baby anda itu hendaklh sedg tido nyenyak bersama BANTAL ye..


Gambar naufal bersama bantal..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Nama manja mama : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin
Umur manja mama : 3 thn 
Tarikh lahir manja mama : 12 March 2007
Warna kesukaan manja mama : MERAH + BIRU (warna spiderman hehe..)
 

07 April 2010

Nak marah pun x jadik bileeeeeeeee.....................

Erm dah lumrah kan hati seorg ibu, mama, mummy, emak, bonda, umi and ape2 lg arh kalau dah tgk anak tido mesti mcm tersentuh jek hati tu.. terasa mcm nak tarik semula marah2 kat anak td.. Mama pun camtu gak.. Naufal dah mkn lasak sekrg ni, nakal dah menjadik2.. tp kate tok mak naufal tgh nak belajar, sebb tu dia suke cube wat semo benda dan ikut ape yg kite ckp.. kdg2 mcm nak tergelak pun ade, marah pun ade gak bile dia nakal sampai x hingat dunia.. Erm ape2 lah syg, mama doakan yg pntg anak mama sihat, membesar dgn bijak dan jadik manusia yg berguna kelak..

Ni lah koleksi gambo2 anak mama sedang beradu yg mama suke tgk..


mcm2 aksi dan gaya..


erm sukenye mama tgk..


nilah gambo adik mase dimasukkn ke wad HSAJB kerana demam panas.. 
5 hr woo duk dlm wad, dgn mama sekali tido kat wad ( demi anak )..

Manja Mama & Papa..

06 April 2010

Baby In Blue Contest..

Salam semo........ Mama nak join contest lg.. Erm kali ni anjuran Mama Adha yg bertajuk Baby In Blue Contest.... Untuk keterangan lanjut bolehlah click kat SINI ye kengkawan semo..



Gambar Naufal yg BLUE kali ni.....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Nama Manja Mama : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin
Umur Manja Mama Mase gambo di ambil : 2 thn + 
Kategori untuk manja mama : BOY ( B )
Nama Mama : Siti Noor Taqwa Binti Yusof
Email Mama : noor.taqwa@yahoo.com

p/s : x cukup diri sendiri BLUE, power ranges pun turut BLUE same tau.. hehe..
boleh x power ranges masuk contest ni sekali??

Tag 8...

Hutang ke 2 yg akan diselesaikn rini.. 
TAG RULES:
1. Go to your photo files…Select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friends to do the same!

Yehaaaa... inilah gambar yg ke 8, yg ade dlm simpanan mama... Gambar terbaru mama bersama emak tercayang... masa ni mama bergambar kat umah pengantin Anje kat Majidee.. tgh sambil2 menunggu pengantin lelaki sampai, mama pun ape lg berposing arh dulu.. yg tlg mengambil gambonye cik ct ( SIL ku yg tgh memboyot2 tu ) hehe.. Tq yek kak sebb tlg ambikkn gambo Adik iparmu yg gedix dan cubby ni.. ahakkkss..

8 org yg di tag ialah.. 

Hutg tag yg brjaya dilangsaikn...

Akhirnye.. berjaya jugak Mama menyelesaikan hutg tag mama yg pertama dr Puan Nissa nie.. Hai, selagi x jwb rasenye mcm x lena nak tido tiap2 mlm.. erm padahal lena bebenor sampai bgn lambat tiap2 pg..hehe..

1. Adakah anda rasa HOT??

X lah sgt.. sebb dah musim hujan sekrg.. huhu..


2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang.



3. Cerita pasal gambar.

Ada Papa, ada Mama dan plg penting ade manja mama Naufal.. pelengkap semgt untuk memulakan keje..


4. Bila kali terakhir anda makan pizza?

Bulan 12 kalau x silap, mase tu bawak anak sedara g belanja brg2 sek mkn kat pizza hut bp mall..


5. Lagu terakhir anda dengar?
Tgh dgr lagu CINTA PANTAI MERDEKA sekrg ni kat MP3 hp mama..



6. Apakah yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?

Tgh layan skype member mama si Diela yg tgh boring kat tempat keje dia..


7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?

Siti bebudak cine kat sek dulu, Noor member2, Kak Noor member2 yg berpangkat adik, Adik Noor family, Taqwa kwn2 sek yg skema, Wawa bebudak highway, Mama pggilan untuk naufal ngan papa jek k and lastly syg, ayg, pggln dr my hubby..


8. Tag lagi 8 orang.


9. Siapakah orang no 1 kepada anda?

Kenalan kat tmpt keje lame mase duk kat jb dulu.. sekrg msg2 dah keje tempat lain..


10. Katakan sesuatu kepada orang no. 5.

Suke sgt bace blog akak.. Mcm2 pengetahuan leh dpt dan belajar mengenai blog..



11. No 3 ada hubungan kepada siapa?

X de hubungan ngan sesiapa.. Hubungan se Islam jek..


12. Bagaimana pula dengan no. 4?

Kenalan blogger gak..



13. Pesanan kepada orang no. 6.

Netti, teruskan keceriaan anda.. U memg sempoi.. huhu..



14. Kata2 cinta kepada orang no. 6.

Kalau lelaki semngt gak nak bg kata2 cinta weii.. huhu..


15. Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan?

Same.. 2-2 Pompuan..



16. Berikan 5 perkara yang anda tau tentang orang yang mentag anda.

1. Seorg ibu dan isteri yg penyayang..

2. Ibu kepada seorg baby boy yg comel, ciut miut, bernama Afiq..

3. Suke jln2..

4. Pantang ade contest, minat sgt join.. same jek ngan diriku ni.. hehe.

5. Dan telah memenangi tmpt ke-2 Wedding Photo Contest.. chaiyokk chaiyokk.. hehe..



17. Persamaan antara KAMBING dan LEMBU?

2-2 kena sembelih dulu baru leh wat mkn.. haha..



18. Perasaan anda wat tag ni?

Mcm x habis2 menjawab dr td.. hehe..



19. Adakah anda tau si Razman itu sengal?

X kenal pun sape Razman.. Aduss..


20. a) GAY or b) LESS?

Ish selisih pilihan yg ade..

05 April 2010

Baby's Special Pose Contest

Salam semo.. Mama nak join contest lg.. kali ni anjuran Aqilah's Heaven.. Untuk keterangan lanjut mengenai contest ni leh arh click SINI.. Jom ramai2 join dan memeriahkan lg contest ni..

Gambo naufal untuk join contest ni..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Nama Manja Mama : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin
Tarikh Lahir Manja Mama : 12 March 2007
Nama Mama : Siti Noor Taqwa Binti Yusof
Email Mama : noor.taqwa@yahoo.com

Gambo ni memg menarik sikit dan bersebb kenapa adik pose mcm tue.. Nak tau kenapa?? hehe.. sebb pampers adik dah penuh, adik geli, tp still nak posing (ms ni dah ptg pun, memg time untuk mandi).. Mama layan jelah.. hahahha... kurang senonoh ini mama..

Top Blogger 2010..

Hehehe.. Award lg ke??? thank's liessa.. sebenarnye segan nak ambik award ni.. Top ke mama ni ek?? baru arh berkecimpung dlm dunia blogger ni, x alih2 dpt award yg camni.. ahaksss.. anyway tq byk2 ek liessa..


1. thank n link the person that give u the award

Tq bebanyak yek LIESSA ibu Afiq yg comel lg cubby mcm mama naufal gak ni.. hehe..

2. pass this award onto 20 bloggers you've recently discovered n think r fantastic

Erm ni yg lomah ni.. sebb mama x ramai kwn lg.. sedihnyeeeeeeeee..

10) http://shahgmie.blogspot.com/
11) http://jamalmarine.blogspot.com/
12) http://nottinettii.blogspot.com/

p/s : Tu jelah ye Liessa.. Sekian time kasih..

Keje kahwin Anje..

Sabtu 3 / 4 / 2010, g keje kahwin Anje.. boleh tahan ramai gak yg dtg walaupun hari hujan.. papa dtg kendian sebb papa kena keje hari tu, walau lambat papa tetap jengah muke.. lgpun umah pengantin dekat jek ngan umah tok mak adik kat jb.. same area..

Mama sedih gile sebenarnye ni.. pice byk dah snap guna camera papa.. jap g ntah camne terdelete semonye.. huhuhu.. mama sedih gile mlm tu.. tggllh sikit jek pice yg ade sebagai kenangan.. gambo pengantin yg comel n cun pun hilg gak.. aduyaiiiiiiiiiii...

 Cam biasa pice gedix anakku mesti ade...

 mama pun leh tahan gedix gak dan semkn cubby.. ahakss..

mama, tok mak & adik..

ni lah 2 org my SIL yg ade...
kwn adik.. Firas...

Ke Danga Bay...

Salam semo.. Minggu lepas mama ngan adik g jb ngan ayah cik, cik ct and tok mak.. g keje kahwin puteri bongsu abah ngan mami ( family angkat aku ).. Bertolak ke jb jumaat mlm sabtu, sampai jek jb antar tok mak ngan cik ct ke umah ayah long, pastu ayah cik antar mama ngan adik ke umah tok mak adik kat jb.. 

Mlm sikit papa bwk mama ngan adik g jejalan ke Danga Bay.. Erm cam biasa, tu jelah tempat menarik untuk menghiburkan anak bujangku ni.. Main funfair selagi dia x penat, x reti nak berenti.. Pice, mama x byk snap pun.. sibuk melayan kerenah adik jek..

 

02 April 2010

Baby With Bear / Ball Giveaway

Salam semo, mama nak join Giveaway anjuran Mummy Ayu & Notti Netti bertajuk Baby With Bear / Ball Giveaway.. Untuk keterangan lanjut tentang giveaway ni click SINI.





Gambar Naufal untuk join dlm giveaway ni..
 v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



Nama Manja Mama : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin
Umur Manja Mama : 3 Tahun

01 April 2010

DB selamat dikebumikan...Al fatihah

Solat jenazah diawalkan - jam 10pg tepat di Masjid Al-Faizin, Tmn Ehsan, Kepong.


Solat  jenazah sedang berlangsung. Suasana sangat tenang dan harapan kami agar semuanya lancar. Al-Fatihah


Jenazah Abang Din dalam perjalanan ke kubur selepas di sembahyangkan


Ratusan banjiri pengkebumian arwah din beramboi ! Alfatihah


Jenazah dibawa masuk ke liang lahad! Ya allah swt ko perlapang kan rohnya ! Al fatihah







Uploaded via Facebook Mobile.

From the album:
"Mobile Uploads" by Faizal B Ismail (FBI)