BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

My Little Prince

28 June 2011

Penganugerahan Pin Leader E-data..

As Salam..
Rasanya lama betul mama x update kat blog adik..
Dah berkulat dinding2 dlm blog ni.. hehe..
Rini baru arh berkesempatan mama nak update cite..
Cite tentang hari peranugerahan mama sebagai Leader E-data..

Alhamdulillah, masa yg dikorbankan x sia2..
Berbaloi dgn anugerah yg di terima..
Cume skrg jek mama ada sikit menyepi..
Sejak balik semula ke jb..
Mgkn sebb hati ni msh berada di center Score A Pt Raja..

27hb Jun 2011, tarikh di mana mama telah diberi anugerah..
Gembira x terhingga.. Diraikan bagai anugerah bintang popular plak gamaknya..
Jauh lagi jihad mama..
Pin Caliph sedang menunggu..
InsyaAllah, satu hari mama akan dpt capai ke tahap tu..

Lebih menggembirakan apabila mama dan mama zuly terima anugerah leader 
pada ms yg sama..
erm, dua-dua beradik naik pentas.. Alhamdulillah.......


Terima Pin dari Jutawan Muda Puan Ina.. Hebattt!!!


Bersama Jutawan Muda Tuan Haji Imran & rangkaian Batu Pahat..


Semua Hebat.. Sehebat masa yg telah dikorbankan..



Partner yg plg hebat Leader Samsiah.. 


Anak Score A...


Happy.. Happy.. Happy.. Tahniah untuk kami dua beradik.. ; )


Leader2 Air Hitam.. Hebat Heyyyy!!!!...


* ape yg mama korbankan hari ini adalah untuk masa depan anak mama..
terlalu jauh lg perjalanan hidup yg perlu di lalui..
Sampai bila nak hidup mkn gaji.. bukan x cukup, tp just cukup2..
Kos pembelajaran semakin lama semakin meningkat..
jika skrg mama x lakukan, x kan mama nak sampai anak mama x dpt pergi 
ke mana2 Universiti yg terbaik..
Kalau hanya harapkan hidup mkn gaji, erm alamatnya,
adik hanya mampu mama hantar ke sek2 biasa jek..
x tergamak mama nak biarkan kehidupan anak mama mcm tu..
Mama nak yg terbaik untk anak mama..
Ape yg mama korbankan hari ini, segalanya untuk ms depan anak mama..
mama syg adik dunia akhirat.. Amin..

19 June 2011

Father's Day



Agak terlambat sikit untuk mama upload ucapan hari bapa..
Anyway ;
Selamat Hari Bapa buat ayahanda YUSOF BIN BACHIK , 
kekanda YAZID BIN YUSOF ,
kekanda SUHAIMI BIN ABD RAHIM,
kekanda ABD LATIFF BIN MUSA,
kekanda MOHD YUSRI BIN YUSOF,
& my lovely hubby NASRUDIN BIN ISMAIL..
Anda semua adalah ayah, papa, abuya yg terbaik di dunia..


18 June 2011

Birthday Party Kak Ayu..

As Salam..
Baru kejap td mama ngan adik g umah mak long n pak long..
Sambutan Hari Lahir kak Ayu..
Happy Birthday kak Ayu.. 
Moga menjadi anak yg solehah, dan pelajar yg plg bijak..

Mama, adik ngan tok mak sampai pkl 8pm..
Papa dtg kendian, lepas habis keje..
Bukan main lg adik seronoknya..
dpt ramai kwn..

Sampaikan mama ajak balik pun adik nangis2 x nak..
Hai lah anak mama ni, tau nak main jek..











* bila ada majlis2 mcm ni, teringat mama pd camera kesyangan mama yg dah dicuri tu..
moga ape yg diambil, Tuhan akan kembalikan aku sesuatu yg lebih istimewa dan berharga..

16 June 2011

16 / 06 / 2011, tarikh keramat!!!!

Satu kenangan yang buat mama x mgkn dpt lupakan sampai bila2.. Tarikh yg membuatkan diri mama jadi takut, trauma, hilang semangat mama untuk berdepan dgn keadaan hidup mcm biasa.. 


Mlm mcm biasa mama bersama dgn adik tidur kat ruang tamu depan sementara tggu papa balik dr keje.. Adik tidur awal mlm tu, mgkn sebb terlalu penat main.. Mama still menunggu papa sambil2 tgk tv.. Abg Afiq dah keluar awal td jumpa kwan2 dia.. Lebih kurang pkl 12 lebih papa sampai rumah.. Mcm biasa papa mkn nasi & sambil berbual2 dgn mama kat dapur.. 

Jam hampir 2am, kami tidur, tidur hanya di ruang tamu luar ( sebb adik memg x suka tidur dlm bilik ).. Lebih kurang pkl 3.30am mama terjaga.. hujan lebat sgt kt luar, badan dah rasa sejuk, mama bgn matikan suis kipas & suis streamyx.. Mata mama sempat menoleh hp papa yg msh di cas sebelah adik.. ( dlm hati pelik, nape adik boleh tidur kt hujung, sedgkan mula2 adik tidur kt tgh2, tapi adik memg tidur lasak pun ) mama x ambik "pot" sgt, mama sambung tidur..

5.30am papa kejut mama, " mama mane hp papa 2-2 yg papa cas mlm td ".. Mama terus teringat pg td terjaga ada hp papa.. maybe adik tertindan dgn badan dia.. mama cube alihkan adik yg tgh tidur lena lg.. msh x nampak hp papa.. papa capai tel rumah, cube call hp papa, dah off.. x dapat dihubungi..

Papa masuk dlm bilik, pouch bag papa dah hilg, papa jerit pd mama, " mama ada org masuk rumah kita ".. Ya Allah, ms tu dah berderau jantung mama.. Rasa mcm nak pitam.. Mama pergi ke dapur, masuk bilik blkg, confirm, langsir dh terselak, Pintu stor blkg dah terbukak.. Mama masuk bilik mama, Beg tangan mama dh hilg.. Dalam tu lgkp beg duit mama, camera digital, jam tangan.. Ya Allah, rasa mcm dh x berdaya nak berdiri.. ic, maykid, kad2 bank semo dlm tu.. 

Mama terpikir plak laptop, " mane laptop aku ", mama msuk bilik abg afiq, kejutkan abg afiq " abg ada org masuk rumah kita ".. abg bgn terkejut, alhamdulillah ms tu mama terpandang laptop kt tepi tilam abg.. mama terpikir plak notebook.. " abg mane notebook ucu? ".. abg kata kat luar.. Mama lari keluar, nampak ada atas cpu komputer lama.. alhamdulillah, 2-2 ada.. Mgkn pencuri tu x perasaan notebook yg ada kt tepi tu..

Papa msh ada kt store blkg, cume dpt jumpa lesen memandu dan kad2 bank papa yg ditinggalkan kt store.. Yang lain semua x nampak bayang.. Mama keluar ikut pintu depan, check mane nak tau ada ape2 yg dicampak kat luar jek brg2 yg dia x nak, hampeh x de ape2.. 

Mak cik nor rumah depan keluar bl dgr suara mama marah2.. Mama cerita kt dia rumah masuk org, tiba2 dia baru perasaan tingkap rumah dia dh ternganga satu.. mgkn pencuri tu nak masuk rumah mak cik nor jugk, tp x boleh.. Mata mama melilau toleh keadaan luar rumah.. Dah terperasan tingkap depan ruang tamu dh dibuka dr luar, maknanya dia dh tgk dulu dr luar kat mane kami tidur.. 

Papa ajak bersiap, pergi balai polis buat report.. Mama pergi dgn papa, mintk abg afiq tgkkan adik kt rumah.. Lebih kurang pkl 7am kami ke Balai Polis Majidee, selesai buat report papa antar mama ke tmpt keje mama untuk ambik cuti..

Masa mama ngan papa blm blk rumah, polis ada dtg ke rumah ambik gambar.. abg afiq yg tggu dan tunjukkan ape yg patut.. Lebih kurg pkl 11am, mama ngan papa balik rumah.. Keadaan kami memg dh lemah.. Mcm x percaya dgn ape yg terjadi.. Papa yg plg sedih, 2-2 hp papa hilang.. Jam tangan mama dan jam tangan papa turut lesap.. ( jam tangan papa tu kenangan hadiah hari lahir dr mama ms kami bertunang dulu ).. Semo hilang sekelip mata..

Tp mama bersyukur sebb kami sekeluarga selamat.. Plg mama ngerikan bile fikir2 semula bl teringat hp yg dia ambil tu btl2 kt sebelah adik.. Ya Allah, nasib baik kau lindungi nyawa kami sekeluarga.. Mgkn ada hikmah di sebalik ape yg terjadi ini.. Barang yg hilg kami anggap bukan rezeki kami, tp alhamdulillah nyawa kami sekeluarga selamat.. kami bersyukur...

Sebelah ptg papa bwk mama pergi buat ic kami ber2 dan maykid adik yg turut hilag.. adik papa hantar ke rumah tok mak.. Smentara waktu mama tigglkan adik kt rumah tok mak, biar adik tidur kt sane.. Biarlah mama rindu, asalkan adik slmt..

Ptg papa terpaksa settlekan keje.. Tggl mama sorg2 kt rumah.. Ntah kenapa mama berdepan dgn trauma yg amat sgt.. takut nak ke dapur, takut dlm rumah sendiri.. Nasib baik mlm ni ayah long dgn mak ani ada dtg ke rumah.. Pkl 9 mereka sampai, riuh sikit rumah.. x lame tu papa pun balik.. hari ni mama mintk papa blk awal, mama takut sgt kt rumah.. Adik x de, lg sunyi..

Lebh kurg pkl 11mlm, ayah long dh balik.. mlmnya mama ajak papa tidur dlm bilik.. 1 mlm x dpt lelapkan mata.. trauma yg amat sgt.. pntg terdgr sesuatu yg berbunyi, terus mata mama terjaga.. Rasa mcm dh x selamat plak.. Ntah sampai bl keadaan mama akan kembali pulih mcm biasa.. Walaupun dia x ape2kan kami, tp trauma mama msh terasa sampai hari ni..


14 June 2011

Makanan feveret mama

Ptg td mama cube try test makanan feveret mama..
Puding Custard Berkuah.. hehe..
Hasilnya... nyum.. nyum..







Lain plan, lain peginya..

As Salam.. Rini mama nak cite xtvt mlm mggu lepas..
Xtvt yg x de plan lgsg.. papa call secara mengejut suh siap, ajak kuar..
Mama ngan adik ngah lepak2 jek kt umah main game PS2.. 
Dah papa call ajak kuar, ape lg, mcm ultraman mama ngan adik bertukar.. hehe..
anak ngan mama pntg dgr perkataan jalan-jalan..

Mula-mula papa ckp kt phone nak ajak g Holiday Plaza..
Jap g sampai umah kul 9.30.. Holiday Plaza apenye dh kul 9.30..
semo kedai dh tutup pun sampai sane..
papa nak jg hati kami, papa ajak lepak kt Stulang lah ape lg..
xtvt tgk laut lagilah gamaknya..

Ingtkan dh mlm x ramai org, rupanya makin mlm makin ramai org
kt Stulang tu..
Yg ramainya, mat2 rempit, dan mat2 & minah2 bercintan-cintun.. huhu..












makanan wajib mama, tahu bakar.. hehe..


hasil tangkapan dr papa.. ye ye jek...


papa mintk tlg adik ambikkan gambar mama ngan papa, tp ni plak hasilnya..
gambar pokok kelapa.. huh..
untuk kali ke 2....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

hehe.. ok jugaklah..

12 June 2011

Untie Lyn Tunang

Rini mama nak cite psl xtvt semlm.. Mggu ni x dok cite mandi manda, cite bercanda riang bersama haiwan2.. hehe.. tp cite adik ngan mama jalan jauh sikit mggu ni dgn tok cik.. kitaorg g majlis pertunangan untie Lyn kat Kota Tinggi.. Tok Mak Jb ngan Along pun ada ikut gak..

Kami bertolak dr Jb pukul 10 pagi and sampai sane pkl 12 tghari.. Meriah gak majlis ni, ramai tetamu yg dtg..
Untie lyn cantik sgt, mcm majlis bernikah plak gamaknya.. hehe..

X de ape yg byk mama nak cite, just mama tepekkan gambar2 jelah mase kt sane yek..





Ni Semua antara hantaran2 dr pihak perempuan dan lelaki..








Terjebak..

As Salam.. Tiba-tiba hati terpaut pada something.. hehe.. Erm nak tau ape yg mama dh terpaut ni??
Hati mama dh terpaut dek cerita Nora Elena drama yang ditayangkan di Slot Akasia TV3.. Mama sebenarnya x follow pun cerita ni dari mula, baru-baru ni jek mama mula jinak-jinak menonton.. sebabnya ramai sgt kwn2 kat fb yg dok sibuk cerita psl drama ni jek..


So, ape lagi, tanpa membuang masa mama pun carilah cite ni kat you tube ( sebb nak tonton dr mula ).. tp sygnya, kat you tube mama x dpt tgk habis.. semonye dh di delete.. oh rasa kecewa bangat.. huhu..
tp x putus asa lg, mama cr plak kt Enjoy Tv Show.. alhamdulillah, mama dh dpt tonton cite ni dari episod 1 - 20.



Patutlah masing2 sebok mengomen psl cite ni, memg best sgt.. bestnye sebb hero dan heroin yg hensem dan cantik, 2nd sebb adegan2 romantik kt dalam tu menusuk ke kalbu.. kekeke.. 


Sinopsis Drama Nora Elena

Sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri utk menjadi suaminya. Nora Elena keliru…
Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai bayang-bayang yang tidak dapat dipegang.
“Hakikatnya, aku suami dan kamu isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua.” tegas Seth.
Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? Rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya… Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?
Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa… saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu maknanya saling memberi dan menerima. Nora Elena akhirnya reda menerima Seth. Dia tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurganya di akhirat nanti.
Barisan Pelakon
Aaron Aziz sebagai Mohd Seth Tan,
Miera Liyana sebagai Maria Tan,
Siti Saleha sebagai Nora Elena,
Ery Putra sebagai Amir,
Zul Ariffin sebagai Eid,
Fateen sebagai Adila,
Ana Dahlia sebagai Azira,
Shah Iskandar sebagai Malik,
Wan Sharmila sebagai Yvonne . ( tgk watak si Yvonne ni mcm nak pecahkan laptop jek rasanya huh! )

* minggu ni dah minggu terakhir.. x sabar nak tgk kesudahannya..
harap-harap kesudahan yang membahagiakan.. ; )

07 June 2011

ZoO JoHoR

As Salam..
Rini mama nak cite tentg xtvt hari mggu yg lepas..
Mama ngan adik g ZoO Jb..
Ni dh kali ke 2 mama bwk adik ke sini..
tp kali ni papa x ikut, papa keje..

Kitaorg g ngan ayah cik, n cik ct.. x lupe haiqal comel..
Mcm biasa, kemasukan adalah percuma..
hahhaha.. Tq untie Mas..
Menjadi pelawat lg kami ni yek..

Adik memg happy bangat, haiqal pun same gak..
Ramai btl manusia kt zoo mggu ni..
Maklumlah, cuti sek..

Layan jelah pice2 ms kat sane yek..
Byk btl mama ambik gambar2 kt sane..
Untuk kenangan adik bl dh besar nnt... 


Manja mama yg tersgt gedik's........





Antara binatang2 yg ada...















* habis sudah sesi jalan2 di zoo..