BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

My Little Prince

31 December 2009

Happy New Year 2010





Erm pejam celik, pejam celik, dah nak masuk tahun baru.. Mama dah nak masuk 27 thun pun.. Semoga 2010 ni akan membawa erti yg besar dlm hidup mama, dan semoga Tuhan panjangkan umur kami sekeluarga, dan yg plg penting semoga mama dpt terus melihat keletah manja, nakal, bijak, hero kesayangan mama ni.. Adiklh segala2nye dlm hidup mama, harta mama yg tidak boleh ternilai dgn ape2 pun.. mama sayang adik...

28 December 2009

Akibat adik terlalu fanatik ngan spiderman...

Mlm mggu ni mama ngan papa plan nak bawak adik g lepak kat dataran main bola.. sebelum g dataran papa bwk g mkn dulu kat tepi sungai BP..pas habis mkn, papa bwk g dataran, jap g ade expo lak kat situ.. erm hampeh tul.. mama memg x suke tempat yg sesak2 camtu.. last2 mama pujuk papa bwk adik main bola kat tasik Y jek..

ok gaklah, ramai gak org yg bwk anak2 main kat situ.. adik main bola, main basikal, and kete control yg mama dah cas awal2 lg (pernah terjadi mama bwk kete control jap g bateri x cas rupanye.. hehe..)

tp mase main ade sesuatu yg buat mama x berkenan ngan perangai adik sekrg ni,adik dah suke pukul budak2 lain.. adik memg pantg nmpk budak2 yg kecik sikit @ lebih kurg sebaya.. ringan jek tgn adik nak pelepuk.. adusss.. pening mama ngan papa..

bile mama ngan papa pikir2 semula mama ngan papa dah tau puncanye, semo gara2 fanatiknye adik ngan spiderman @ ultraman.. adik terlampau byk tgk cite2 camtu sampai adik dah anggap diri dia mcm hero dlm cite tu.. sesiapa jek adik leh belasah.. gawat2 camni..





25 December 2009

Semo spiderman

Anak mama memg fanatik ngan Spiderman..x boleh nmpk lgsg kelibat brg2 @ ape jenis pun yg berkenaan ngan spiderman, confirm mintak beli punye.. Cite spiderman yg adik plg minat ialah spiderman 3, sebb ade spiderman hitam.. huhhuhu..

Kalau adik tgk cite tu leh ulang sampai berpuluh kalilah, sampai mama, papa & adik sekali leh hafal dialog2 dlm cite tu..x pelah syg, mama layan jekkk ape yg anak mama minat.. cume mama risau bile adik ade jugak terlajak tiru2 aksi dlm cite tu (adik pernah cube nak panjat dinding) huhuhuhu.. tu yg mama seram...

Kat bawah ni gambo adik ngan sebahagian dr barang2 spiderman yg mama ngan papa dah layan belikan ( basikal spiderman tu hadiah dr buya sempena birth adik 2 thn).. ade byk lg, tp mama x sempat nak transfer gambonye.. adik layan yeeeee ( perangai adik mase kecik2).. hehehhe..








24 December 2009

TAHNIAH ABG SYAFIQ!!!!!!!!!!

Hehehhe.. ade berita gembira buat family aku terutama akak tercinta aku yg baru mendapat berita gempak dr anaknye yg mendpt 8A dlm keputusan PMR tahun ni...
Tahniah MUHAMMAD KHAIRUL SYAFIQ, semoga terus cemerlang dan x lupe menjadik anak yg soleh... Amin..
X lupe jugak buat anak sedara aku yg satu lg ni, MUHAMMAD FIKRI tahniah di atas kejayaan you all.. Ucu percaya korg dah buat yg terbaik dan korg memg the best...

Adik nnt dah besar belajar rajin2 tau syg, nnt leh jadik mcm abg2.. dpt result yg gempak2, (mau terangkat bontot mama ngan papa) hehehe... Aminnnnn....

23 December 2009

FIRST TIME NAK BERBLOG

Mama ni sebenarnye x lah reti sgt nak berblog.. cume mama rajin bace blog2 org lain jek.. mcm best lah plak.. tp yg sebenarnye motif utama mama buat blog ni adelah untuk manja mama.. mama nak bile manja mama dah besar nnt, adik ( pgglan manja anakku, walaupun ramai yg dah tegur jgn pggl dgn pgglan tu sebb katanye kalau ade adik nak pggl ape plak.. hehee.. nnt mama ngan papa fikirkan ye syg) boleh baca sendiri hasil nukilan mama yg ntah ape2 ni, dan mane nak tau adik boleh mewarisi blog ni akan dtg..


oklah mama x nak bebel byk2 lg, kite layan jek gambar2 adik mase baby ( gambo after deliver x de kat simpanan pendrive mama, yg ade original picture jek).. dan kat bawah ni mama tepekkan biodata manja mama..





Nama manja : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin

Pggln manja : Adik @ Naufal

Nama mama : Siti Noor Taqwa Binti Yusof

Nama papa : Nasrudin Bin Ismail

Tarikh/waktu Lahir : 12 Mac 2007 - 3.27pm

Tempat lahir : Hospital Temenggong Sri Maharaja Tun Ibrahim Kulai Johor

Berat : 3.68kg ( normal )





hari ke 2 ( dah balik umah)








1 bulan 1/2





manja mama tido.. huhuhu...




mesti adik pelikkan nape semo baju ngan perkakas adik colour pink.. hehhe.. ni semo gara2 kedegilan mama yang dah scan baby tp x nak tau jantina baby.. konon2 nak ikut gerak hati mama yg rajin melawa mase mengandung ( ingtkan suke melawa anak gurl, rupanye terbalik)nak surprise first baby.. hehehe.. kesian adik kena guna bantal colour pink...

x pelah sayang, nasib sekrg ni mama tgk anak mama makin ligat, gagah dan perkasa.. hehe..

22 December 2009

Bila manja mama dah mula belajar bercakap



Inilah buah hati mama Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin. Berumur 2 tahun 9 bulan 10 hari mase mama update blog nie.. Manja mama tgh belajar bercakap sekrg ni.. Rase cam happy sgt bile dgr adik bercakap sekrg walaupun tonggang terbalik ayatnye.. hehehe... Belajar lg ye syg...