BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

My Little Prince

30 March 2010

Contest Muka Garang Si Kecil

Salam semo.. Mama nak join contest lg.. kali ni anjuran MAMA DANISH dan contest yg bertajuk Muka Garang Si Kecil.. hehehe.. Mcm best kan.. so pe lg, jomlah join.. Untuk keterangan lanjut leh lah Click kat SINI.




Gambar naufal untuk contest ni...
 v
v
v
v
v
v
v
v
v


Nama Manja Mama : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin
Tarikh Lahir Manja Mama : 12 March 2007
Nama Mama : Siti Noor Taqwa Binti Yusof
Nama Papa : Nasrudin Bin Ismail


p/s : ntah garang ke tidak gambo adik mase ni.. hehe..

26 March 2010

~ MOMMIES BLOGGER AWARD ~

Ade lg yek kengkawan semo.. Jgn mare.. Dah dpt terima jelah ngan hati yg terbuke.. Tq lagi sekali yek Puan Liessa di atas award ni.. Hahaha hutang tetap lum bayar..



This is what you have to do..

1. Thank and link the person who gave you the award.. post the above award in your entry too..

2. List the date of birth of your first child and your following children.. add also their names..

3. Upload a picture of you with your children..

4. For those mommy to be.. your pregnant picture will do..

5. Pass the award to all mommy bloggers you know! Let them know
 
 
1) Tq Puan LIESSA Di atas award ni.. saya teruja sgt name saya tersenarai.. hehe.. boleh gtu..
 
2) Nama manja mama : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin
Tarikh Lahir manja mama : 12 March 2007


mama & naufal

4) untuk org peknen jek.. boleh ke mama tiru ayat liessa.. hehe.. suke hati mamalh ek.. ahaksss..

5) Disebbkan mama ni baru join ke alam blogger ni, so dgn berbesar hatinye mama nak bg arh Award ni kat semo member2 blogger kat semeste alam ni yg bergelar mama, ibu, mummy, emak, umi dan mcm2 lg arh.. Tq sebb sudi jadik member mama.. Oh keterlaluan perasannye mcm semo org bace blog ni..

...Beautiful Blogger Award...

Salam semo.. hehe.. Mama x pernah dpt award pun sebelum ni.. nilah 1st time dpt dr liessa.. Thanks liessa..
Dan sebenarnye mama ade hutang 2 tag yg belum berbayar lg ngan Ibu Afiq yg comel, ciut, miut ni (erm ditujukan buat Afiq perkataan ciut, miut tu, tp kalau ibunye nak jugak bolehlh dipertimbgkn) hehe.. Sowi eh liessa, nnt saya jwb tag tu.. Tggu jiwa tenang dulu ( huhu alasan, ambik award dulu bolehlah plak ek).. Boleh ke gtu?? huhu.. Redha jelah...






THE RULES

1.THANK & LINK THE PERSON THAT GAVE YOU THE AWARD

Tq liessa di atas award ni..

2.PASS THIS AWARD TO 15 BLOGGER YOU'VE RECENTLY DISCOVERED AND THINK ARE FANTASTIC

Mama sebenarnye belum ade ramai lg kenalan blogger ni, tp mama bg jugaklh kat sesiapa yg mama suke follow blog diaorg k.. hehe.. suke2 jek ek..


Erm rasanye tu jek kot... hehe.. jemput terima yek kwn2 ngan hati yg terbuka sebb yg bg ni pun dgn hati yg ikhlas..

3.CONTACT SAID BLOGS AND LET THEM KNOW THEY'VE WON THE AWARD

Nnt mama inform kat blog diaorg ek, dan yg bace blog mama ambik arh sendiri.. hehe..

4.STATE 7 THING ABOUT YOURSELF

Tentang Mama :
1) Wife kepada hubby ku yg BUDIMAN hehe.. En Nasrudin Bin Ismail..

2) Mama kepada anakku yg manja Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin..

3) Anak bongsu kepada pasangan suami isteri Yusof ( ayahku ) dan Siti Hajar ( emakku )..

4) Adik kepada 2 org abgku Yazid & Yusri dan 2 org akakku Siti Haida & Zulaifa.. Hehe..

5) Mama suke kuar jalan2, x kire g mane.. Dekat ke, jauh ke, mama on jek..

6) Mama suke sgt bersolek, dr bujang sampai sekrg..

7) Lastly, mama memg sempoi, x suke kacau org, dan org lain jgn kacau mama.. huhu..

Itu jek ye Puan Liessa.. Tq byk2 ye di atas award ni..

23 March 2010

Cutest Baby Birthday Contest

Salam semo.. Ade lg contest.. hehe... Mama sekrg ngah gile contest ek.. saje jek nak tambah kenalan.. kalah menang tu belkg cite.. dah syok plak join contest sekrg ni.. Contest kali ni di anjurkan oleh FAZDARAZAT. untuk keterangan lanjut mengenai contest ni kwn2 leh arh click kat SINI..



Assalamualaikum....
Ini adalah STICKY MODE yang akan berada di atas ini sehingga 20 April 2010..for new entry, please scroll down yerr..
Sempena hari lahir Razi yang ke 3 tahun pada hari ini (ye, hari ini 20 Mac 2010..alhamdulillah...), aku ingin menganjurkan: (iye...aku buat contest ni..tak caya lagi?kekeke...)




Pice Naufal untuk join contest ni :






Nama Manja Mama : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin
Umur Manja Mama : 3 Tahun
Tarikh Lahir Manja Mama : 12 March 2007

Gambar ni mase sambutan hari lahir adik yg terbaru sekali untuk yg ke 3 tahun pada 13 March 2010.. Kepada manja mama, semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, manjadi anak yg bijak, cerdik dan yg plg penting menjadi anak yg soleh.. Aminn..

Kolam air panas..

Jalan punye jalan nak balik ke air hitam, tiba2 jumpalah tempat kolam air panas.. nama tempat lupe lah plak.. hehe.. Jauh gak nak masuk ke dlm tu, adelah 4 km gamaknye.. huhu..
Best arh rendam kaki kat dlm kolam tu.. panasnye memg x hingat punye.. berpeluh2 badan mcm kat sauna plak.. nasib memg dah nak balik pun...





Adik terpaksa di bogelkan sebb sibuk sgt nak mandi kolam.. kolam yg adik mandi tu x lah panas.. mama x dera anak tau.. hehe.. syg manja mama...

Habis sudah... balik umah.......

Asam pedas Pt Jawa..

Sambungan kisah ke Muar ritu.. hehe.. balik dr merayau2 kat Tnjg Emas tu, perut punye lar kebulur msg2.. erm ape lg cr arh tempat mkn yg plg best sekali.. biasalah g tempat org, mesti nak test makanan yg sedap kan.. pusing punye pusing, semo tempat mcm x teruja plak nak singgah.. mcm same jek kat air hitam.. hehe.. Padahal dah namanye tempat org lain, mestilah x tau sgt mane yg sedap mane yg x..





Ikan mayong, ikan merah ngan ikan sembilang ( betul ke mama eja ni )
Sedap gile's....

p/s : sambungan lagi ye ke destinasi terakhir.....

22 March 2010

1st-giveaway-playground-play-round

Salam semua.. mama nak join contest lg.. kali ni anjuran UMI NUHA bertajuk 1st-giveaway-playground-play-round.. Untuk keterangan lanjut mengenai contest ni boleh click kat SINI..




Gambar naufal yg mama nak join untuk contest ni..






Ni gambar Naufal dlm 2 tempat dan waktu yg berbeza.. Tetap happy dan yg plg pentg bila time nak kena balik confirm mengaruk punye.. hehe..

p/s : NUHA, selamat hari lahir, semoga panjang umur, di murahkan rezeki, dan jadik anak yg solehah..

FACE EXPRESSIONS CONTEST

Salam semo.. ade contest lg.. anjuran mamanazashop.. FACE EXPRESSIONS CONTEST ( samada Happy / Funny / Sad / Angry / Cute ).. Untuk keterangan lanjut mengenai contest ni leh arh click di SINI..

FACE EXPRESSION CONTEST
( HAPPY / FUNNY / SAD / ANGRY / CUTE )


Pice naufal yg mama pertaruhkan........






Nama manja mama : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin
Umur manja mama : 3 tahun

Gambo ni di ambil ms mama baru jek beli bj yg adik pakai tu.. Adik sibuk sgt nak pakai, mama pun sarungkanlah kat adik.. masa ni memg tok mak marah sgt sebb tok mak kate jgn ajar anak yg bukan2..dah adik merengek2 nak sgt, mama pun on jelah.. hehe.. korg tgklah muke dia tu, betapa bgganye dpt pakai baju camtu, siap berdiri atas meja jepun lg.. Ala2 konsert Dato' Ct.. hehe.. Memg Funny sgt mase tu..

21 March 2010

Antar Abg Syafiq balik asrama..

Semlm mama, papa ngan adik ikut mama zuly and family antar Abg Syafiq balik asrama.. My SIL yg memboyot tu pun join jugak.. hehe.. Kitaorg g Sek Men Sains Muar... Nilah sek Abg Syafiq selepas berjaya mendapat keputusan 8A pd PMR yg lepas..




Habis sudah cite kat sek sains, baliknye kitaorg g merayau  kat tnjg emas plak.. Penat gak jalan2 kat sane, lg penat layan kerenah adik yg x habis2 nak main kat playground jek.. nasib papa ade..












p/s : Ade sambungan lg.. tgguuuuuuuu........

~ SLEEPING CUTIE CONTEST ~


Ada contest lg anjuran mamazakuan bertajuk SLEEPING CUTIE CONTEST..
Mcm bestkn bunyinye.. jom arh join.. untuk keterangan lanjut click SINI k..




Gambar Naufal yg mama pertaruhkan..




Nama manja mama : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin
Tarikh lahir manja mama : 12 March 2007
Email Mama : noor.taqwa@yahoo.com


Anak itik tok wi
mandi dlm kolam
anak sape tok wi
tido sambil menyelam..

Keje kahwin member mama...

Ni corita  sabtu lepas, mama blk keje siap2 terus g keje kahwin kat umah jiran mak dan merangkap member mama gak arh..
Ramai gak tetamu yg dtg, almaklumlah 2 pengantin, adik ngan abg naik pelamin serentak.. Family mama arh org kuat yg merewang kat situ expecially tok mak, dan terkecuali mama.. hehehe.. bukan mama x nak rewang, tp kene koje.. huhu.. alasan yg memg munasabah.. Pice pengantin mama x dpt ambik byk sebbnye keadaan org yg tersgt arh ramai.. mama sogannn..





Adik tgh mamam...


Pice2 gedix anak mama...


Mama ngan papa...


My SIL.. korg percaya x.. ngah memboyot pun still boleh karaoke lg tau ngan suaminye..


gambo pengantin ( adik ) ngan yg kat bawah tu kumpuln kompang yg terpaksa berteduh kat dpn umah tok mak sebb hujan..

20 March 2010

Motor Ego S Mama..

Nak cite sikit ni, hehhee.. hari khamis lepas terjawab sudah penantian mama untuk melihat motor baru mama Yamaha Ego S bukn tuannye yg ego ek..
Dah hampir sebulan mama tempah, tp x dpt2 lg.. nak tau nape?? sebb mama tempah flet sekali.. Mama nak flet no JMC 3197.. Kenapa ngan no tu, biarlah rahsia.. hehe.. cheewahhh.. lgpun JMC tu cantik arh sikit bunyinyekn ( JOHOR MOTOR CLUB ) klu mama ambik JMB erm mcm buruk plak bunyinye.. korg pikirlah sendiri.. hehe..

Mama ambik motor ni salah satu sebb senng nak bwk adik jejalan ptg2.. n lg satu, x lame lg cik ct nak bersalin, x yah lah mama nak bawak kete yg beso2 tu cume sensorg jek g keje.. penat wooo nak tukar2 gear tu.. leceh arh, mama nak sempoiii jek..



Walaupun mama dah dpt motor br, x bermakna mama dah lupekan jasa kete kesayangan mama ni yg hanya 1 kat air hitam ni.. huhu.. x caye?? erm tgk arh ni...



Pink colour... huhu... cute bangat...

19 March 2010

Aksi Tepung Gomak Si Manja...

Mama nak join contest lg, kali ni anjuran FanTaGHiROLyNN... Aksi Tepung Gomak Si Manja..







Untuk keterangan lanjut mengenai contest ni leh klik SINI ye..


                          Pice yg mama pertaruhkan..




Nama Manja Mama : Muhammad Naufal Rafiq Bin Nasrudin
Umur Manja Mama Mase ni : 2 Tahun 10 Bulan


Masa adik wat keje ni, memg hari yg plg mencabar kesabaran Mama.. Dah x terkata ape lg.. Pikir punye pikir, benda dah terjadik n mama pun cuai jugak sebb biarkan brg makeup mama kat tempat yg rendah.. Anyway, mama harap adik x ulang buat camtu lg.. padahal memg adik buat lg pun semlm, habis satu botol bedak adik tuang atas katil.. Papa tlg mama...................

14 March 2010

Birth Adik ( Part 5 )

Acara yg terakhir, acara yg plg adik suke sgt.. hahahha.. ape lg bukak hadiah arh.. erm layan jelah...









p/s: Alhamdulillah, selesai sudah majlis hari lahir adik..

Birth adik ( Part 4 )

Erm gambo suke2 wat tambahan.. Layan jelah..