BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

My Little Prince

09 July 2010

tok ayah sakit..

7 hb Julai 2010,
Kami still lg kat kg jb, umah tok mak..
mlm ni mama dikejutkan dgn satu berita lg..
tok ayah di kejarkn ke klinik kerana sesak nafas n tekanan darah terlalu tggi..
mule2 mama ingtkan biasa jek..
hampir 1 jam, doktor masukkn ubat dan oksigen pd tok ayah,
tp still lg same x de perubahan..

dlm kul 8 lebih, tok ayah terpaksa dikejarkn ke hospital menaiki ambulance..
tok mak, umi and ayah cik yg temnkn tok ayah dlm ambulance..
mama kat sini jgn cerita arh..
dah menangis mcm nk pengsan sambil bersiap..
mama blk dgn papa jek.. adik tggl ngan tok mak..
kitaorg masuk highway, kuar air hitam, terus ke sepital bp..

sepnjg perjalanan ke sepital tu, mcm2 doa yg mama bace..
mudah2an tok ayah x ape2..
papa bwk kete pun laju gile.. takut mama pun dah hilg ms tu..
padahal mama plg marah kalau papa bwk laju2 sgt sebelum2 ni..

pukul 10 lebih mama ngan papa sampai ke sepital bp..
terus hala ke kecemasan.. semo ade tgh tggu tok ayah..
tp x leh masuk tgk. kitaorg tggu kat luar jek sambil2 berdoa..
umi ckp, mase dlm ambulance tok ayah muntah..
aduss mkn berdebar2 hati mama ms tu..

stgh jam pastu, baru ayah long satu family sampai dr jb gak..
x lame tu, nurse pggl kami, bgtau perkembagan tok ayah..
tok ayah terpaksa diletakkn ke wad sementara, wad pemerhatian..
kami boleh tgk tok ayah kat situ..
alhamdulillah, tok ayah dah boleh berckp semula..

kami tggu di sepital sampai pkl 3 pg..
ayah cik dah bwk blk tok mak dulu..
sebb tok mak demam, x sihat.. takut plak ape2 terjadik kat tok mak plak nnt..
setelah mendapat keputusan darah ngan x-ray,
tok ayah terpaksa dimasukkn ke wad untuk rawatan lanjut..

keadaan tok ayah msh lg same..  msh x larat lg..
pkl 3 lebih kami berangkat pulang..
mlm ni ayah long yg jg tok ayah kat wad..
mudah2an keadaan tok ayah kembali stabil..
Amin...

0 comments: